Hjelpemiddeldatabasen viser alle typer produkter som kan være aktuelle hjelpemidler, uavhengig av om disse kan gis via det offentlige, eller om brukeren selv må dekke utgiftene. De fleste hjelpemidler som lånes ut fra NAV Hjelpemiddelsentral finner du via hovedinngang på forsiden merket 'Rammeavtaler'.

Les mer om Hjelpemiddeldatabasen her

Hjelpemidler for kommunikasjonsterapi og -trening

Hjelpemidler som forbedrer skriftlige og muntlige språkferdigheter. Hjelpemidler for trening av alternativ og supplerende kommunikasjon, se 05 06. Hjelpemidler for morsmålstrening, se 05 18 03. Hjelpemidler for å trene på fremmedspråk, se 05 18 06. Hjelpemidler som tar opp, spiller av og viser fram informasjon i form av lyd og bilde, se 22 18.

72 produktserie(r).


<< Forrige side 1 2

Rund tupp med textur - Liten, 2 pk
 Rund tupp med textur - Liten, 2 pk
Rund tupp med textur til Sensi. Brukes bl.a. til arbeid med lepperunding. Finnes i to størrelser.

Rund tupp med textur - Stor, 2 pk
 Rund tupp med textur - Stor, 2 pk
Rund tupp med textur til Sensi. Brukes bl.a. til arbeid med lepperunding.

Sensi fra TalkTools
 Sensi fra TalkTools
Verktøy for å jobbe med munnens motorikk og sensorikk. Sensi passer også til Z-vibe sine tupper. Blå Chewy tip følger med, samt lukkbar pose. Ergonomisk design, passer både nye og gamle tupper. Bruker AAA batteri. Enkelt å bytte tupper. Flere hastigheter/vibrasjonsmuligheter. Blå Chewy tip medfølger samt lukkbar pose.

Sensory Bean Bag Kit
 Sensory Bean Bag Kit
4 par myke bean-bags med forskjellig stoff og innhold. Viktig med samme behandling på begge sider av ansiktet, derfor selges de i par. Strukturen på stoffet er ulikt for å kunne gi endring og progresjon.

Side Biter  - et terapeutisk tyggesystem, 3 stk (nivå 1-2-3)
 Side Biter - et terapeutisk tyggesystem, 3 stk (nivå 1-2-3)
Et 3-delt Food Feeder system for de som strever med å tygge og svelge mat. Nivå 1 er uten hull, Nivå 2 har 5 hull og Nivå 3 har 10 hull.


Smile Program Complete
 Smile Program Complete
SMILE (SysteMatic Intervention for Lingual Elevation) er en morsom og effektiv måte å korrigere talefeil hos barn fra 7-12 år, tenåringer og voksne. Programmet tar for seg tale og svelgeferdigheter i et 14-trinns hierarki.

Straw kit - 11 ulike sugerør og 2 leppestoppere
 Straw kit - 11 ulike sugerør og 2 leppestoppere
Disse sugerørene er supre for å trene blant annet tungeretraksjon, lepperunding og sugeferdigheter. Sugerørene vil gradvis bli vanskeligere slik at barnet opplever progresjon og mestring. Treningen bidrar til å lære barnet å skille mellom og forstå individuell bruk av lepper, tunge og kjeve. Tåler ikke oppvaskmaskin

The Breather
 The Breather
The Breather er en muskeltrener for respirasjon hvor man kan stille inn motstandsgrad. Den har styrke fra 1-6, slik at man kan jobbe på en systematisk måte med muskulatur for både innpust og utpust.

The Liper Device
 The Liper Device
Dette verktøyet skal brukes til tøying av tungebånd.


Tongue Depressors - Grape
 Tongue Depressors - Grape
Spatler med druelukt og -smak, 50 stk pakket individuelt i esken.

Tongue Depressors - Strawberry
 Tongue Depressors - Strawberry
Spatler med jordbærlukt og -smak, 50 stk pakket individuelt i esken.

Tongue Tip Lat-Elev Tool Set
 Tongue Tip Lat-Elev Tool Set
4 stk verktøy for å trene tungebevegelse til siden (lateralt), og opp og ned (for språklydene t, d, n, l, k, g).

Toothettes (100 stk)
 Toothettes (100 stk)
Små svamper i stjerneform på en pinne. Svampen er litt hard og ru, ment brukt i munnen for å stimulere til økt sensorikk og bruk. Finnes også i 250 pk. Det anbefales å klippe pinnen kortere, for bedre kontroll ved bruk av vibrator og toothette.

Toothettes Big pack (250 stk)
 Toothettes Big pack (250 stk)
Små svamper i stjerneform på en pinne. Svampen er litt hard og ru, ment brukt i munnen for å stimulere til økt sensorikk og bruk. 250 stk pr pakke. Det anbefales å klippe pinnen kortere, for bedre kontroll ved bruk av vibrator og toothette.

Tri-Chew XT, Blå 1stk
 Tri-Chew XT, Blå 1stk
Verktøyet brukes for de minste for å komme igang med viktig kjevetrening. De tre hjørnene har forskjellig tekstur, dette er bra for sensorisk eksponering og toleranse. Barnet kan selv holde verktøyet så lenge man påser at hjørnene plasseres inn på siden for å stimlulere lateral tungebevegelse.

Den blå trekanten er mykere enn den grønne.

Tri-Chew XT, Grønn (1 stk.)
 Tri-Chew XT, Grønn (1 stk.)
Verktøyet brukes for de minste for å komme igang med viktig kjevetrening. De tre hjørnene har forskjellig tekstur, dette er bra for sensorisk eksponering og toleranse. Barnet kan selv holde verktøyet så lenge man påser at hjørnene plasseres inn på siden for å stimlulere lateral tungebevegelse. Grønn trekant er hardere enn den blå. (art.nr 806)

Vibrator for Toothettes
 Vibrator for Toothettes
Et supert verktøy for å diagnostisere manglende sensoriske og motoriske evner. Fremmer bevissthet om munnhulen og reduserer fiksering. Brukes ofte i forkant av behandling av klienter som ikke ennå tolererer verktøy i munnen.

Wisper Phone
 Wisper Phone
Whisper Phone er et godt hjelpemiddel når man jobber med lydproduksjon. Lyden barnet lager forsterkes og dermed opplever barnet egen stemme og lydproduksjon på en mer direkte måte. Bør brukes når språklyden er etablert, altså at barnet kan lage lyden selv.

Z-Vibe Dog/Mouse Hard Tip Set
 Z-Vibe Dog/Mouse Hard Tip Set
1 stk hund 1 stk mus harde munnstykker til Z-Vibe/DnZ-Vib/Sensi. This pup´s friendly face tips has a variety of shapes and textures for sensory input both within the oral cavity and around the lips and face. Use the textured ears as spoons to decrease texture aversion. Or, use it on the back of the tips to practice jaw grading and stability.

Z-Vibe Tips Hard Texture Spoon
 Z-Vibe Tips Hard Texture Spoon
Harde skjeer med tekstur til Z-Vibe/DnZ-Vibe og Sensi. Skjeene brukes ved måltid med barn som har behov for økt stimuli i form av vibrasjon. Undersiden av skjeen har struktur som gir økt sensorisk stimuli på tungen. Vibrasjon gir stimuli på lepper, tunge og kjeve og bidrar til at barnet får økt muskelkontroll, sensitivitet og økt spiseferdighet.

Z-Vibe Tips Soft Spoon Blue (3 pk)
 Z-Vibe Tips Soft Spoon Blue (3 pk)
Myke skjeer til Z-vibe/DnZ-Vibe og Sensi. Skjeene brukes ved måltid med barn som har behov for økt stimuli i form av vibrasjon. Når barnet spiser selv, eller blir matet med vibrasjon, gir økt stimuli på lepper, tunge og kjeve som bidrar til at barnet får økt muskelkontroll, økt sensitivitet og økte spiseferdigheter.

Z-Vibe Tips Soft Texture Spoon
 Z-Vibe Tips Soft Texture Spoon
Myke skjeer med tekstur til Z-Vibe/DnZ-Vibe og Sensi. Skjeene brukes ved måltid med barn som har behov for økt stimuli i form av vibrasjon. Undersiden av skjeen har struktur som gir økt sensorisk stimuli på tungen. Vibrasjon gir stimuli på lepper, tunge og kjeve og bidrar til at barnet får økt muskelkontroll, sensitivitet og økt spiseferdighet.

<< Forrige side 1 2