Printer ikon
Ved bruk av Hjelpemiddeldatabasen godtas bruk av informasjonskapsler (cookies) til statistikk og funksjonalitet. Ok, fjern denne beskjeden eller les om bruk av informasjonskapsler.

Du er her: Forside | Alle produktgrupper | personlig medisinsk behandling | administrering av medisin | Hjelpemidler for dosering av medisin for å sikre riktig og hensiktsmessig bruk

Hjelpemiddeldatabasen viser alle typer produkter som kan være aktuelle hjelpemidler, uavhengig av om disse kan gis via det offentlige, eller om brukeren selv må dekke utgiftene. De fleste hjelpemidler som lånes ut fra NAV Hjelpemiddelsentral finner du via hovedinngang på forsiden merket 'Rammeavtaler'.

Les mer om Hjelpemiddeldatabasen her

Hjelpemidler for dosering av medisin for å sikre riktig og hensiktsmessig bruk

Hjelpemidler for å måle opp riktig medisindose for inntak via munnen eller for injeksering, dosere riktig mengde medisin, dele opp en tablett, kapsel eller pille for å oppnå en minde dose av det aktive stoffet, eller for å endre formen på medisinen for å bidra til mer hensiktsmessig utdeling eller inntagelse. Omfatter f.eks. pilleknusere og -delere samt doseringshjelpemidler for flytende medisiner. Hjelpemidler for varsling og alarmering, se 22 27.

Klikk på en produktgruppe eller klikk på tallet til høyre for å se alle produktseriene i gruppen.
KodeProduktgruppe Skjul forklaringerAntall serier
04 19 04 - 01Dosetter
Hjelpemidler som hjelper en person med å ta riktig medisindose. Utstyret kan også angi når medisinen skal tas. Omfatter ikke doseringshjelpemidler for injeksjonsutstyr
27
 
Relatert informasjon