Printer ikon
Ved bruk av Hjelpemiddeldatabasen godtas bruk av informasjonskapsler (cookies) til statistikk og funksjonalitet. Ok, fjern denne beskjeden eller les om bruk av informasjonskapsler.

Du er her: Forside | Alle produktgrupper | Hjelpemidler for å trene ferdigheter

Hjelpemiddeldatabasen viser alle typer produkter som kan være aktuelle hjelpemidler, uavhengig av om disse kan gis via det offentlige, eller om brukeren selv må dekke utgiftene. De fleste hjelpemidler som lånes ut fra NAV Hjelpemiddelsentral finner du via hovedinngang på forsiden merket 'Rammeavtaler'.

Les mer om Hjelpemiddeldatabasen her

Hjelpemidler for å trene ferdigheter

Omfatter f.eks. utstyr som skal forbedre en persons fysiske, mentale og sosiale ferdigheter. Hjelpemidler som er beregnet til annet enn opplæring, men som også kan brukes til opplæring, skal tas med i hovedgruppen som dekker hovedfunksjonen.

29 produktserie(r).


1 2 3 Neste side >>

Alfabethefte i punkt/sortskrift
 Alfabethefte i punkt/sortskrift
Hefte med plastark med en bokstav på hver side. Innbundet med spiral og lett å bla i. Bokstavene fremstår i stor taktil sortskrift og stor blindeskriftcelle. Egner seg både for informasjon og opplæring i blindeskrift.

Babblarna
 Babblarna
Babblarna er egnet for å bedre språkutvikling hos barn.
Pakken inneholder: 4 bøker, Memo&Lotto, Babblarfigurer, Pappfigurer, Gympose, CD

Bokstavkloss for opplæring/info
 Bokstavkloss for opplæring/info
Klossen symboliserer en blindskriftcelle, og er ment for opplæring og informasjon. Den kan brettes ut og dermed symbolisere tastaturet på en blindeskriftmaskin. Hjelper til å finne referansen mellom hvert punkt i en celle og tisvarende tast på maskinen.

Bravo Kickstart
 Bravo Kickstart
For barn 0-12 år med forventet eller forsinket språkutvikling hvor målet er mer nyansert kommunikasjon om talespråket uteblir. Finnes i begge målformer, NN og BM. Kickstart og Level Up gir materiell for 12 mnd.

Pakken inneholder 378 ord- og bildekort, tøyterning, 2 alfabet, ukeplaner, 1 trestativ og nettkurs.

Ekstra blanke ark (HMS-artnr 183810)Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Brosjyre

Bravo Level Up
 Bravo Level Up
For barn 0-12 år med forventet eller forsinket språkutvikling hvor målet er mer nyansert kommunikasjon om talespråket uteblir. Kickstart og Level UP gir materiell for 12 mnd.

Pakken inneholder 125 ord-, bilde-, og tegnkort, 70 blanke kort, tusj, lotto- og aktivitetskort, ukeplaner, ett trestativ, Maxibøker 10 norske dyr og nettkurs.Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Brosjyre

Clippo enuresealarm
 Clippo enuresealarm
Alarm for sengevæting og inkontinens. Kan settes på lyd, vibrasjon eller begge deler.

Med klips som festes på trusa. Alarmen gir beskjed når trusa blir våt. Kan brukes ved inkontinens på dagtid og sengevæting på nattestid.

Kan også kobles til sensortruser fra Rodger.

Leveres komplett.
Skjervheimgruppen AS 5563 Førresfjorden

Fotoalbum med tale
 Fotoalbum med tale
Talende fotoalbum med innspillingsfunksjon som kan bidra til å øke evne/mulighet til gjenkjenning hos personer med minnesvikt.
Du kan lett legge inn en talemelding til hvert bilde, et bilde pr side (20 sider/100 min). Meldingen avspilles ved å trykke på en knapp over eller under bildet.
Amajo AS 1481 HAGAN
Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Bruksanvisning

 Følebøker av Anette Diesen
Bøkene har punktskrift, stor vanlig skrift for seende og illustrasjoner til å kjenne på. De er spesielt tilrettelagt for blinde og svaksynte barn, men vekker også interesse hos andre barn.
Følebøkene er et bidrag til å trene opp forståelsen av taktile illustrasjoner, utvikle leseglede og leseferdighet, og til positiv fritid og integrering.
Diesen, Anette 3117 Tønsberg

Hjelpespeil/ logopedspeil
 Hjelpespeil/ logopedspeil
Terapispeil med uknuselig glass (akryl). Raskt og lett å sette opp, og passer godt til sykesenger. Egner seg til språktrening.
Klubben AS 2270 FLISA

 Kari StyringsBoks
Ved hjelp av styringsboksen og en bryter kan ulike ting som tidsintervall, videospiller, CD-spiller, leker mm. styres. IR funksjonen er opplærbar, det vil si at KariStyringsBoks kan kodes med informasjon fra den ordinære fjernkontrollen med to funksjoner, normalt på/av. Mål 16 x 10 x 4,5 cm. Vekt 600 g.
Tilbehør: Falck 6708 Styringsboks Duett.
Abilia AS 1081 OSLO

1 2 3 Neste side >>

 
Relatert informasjon