Printer ikon
Ved bruk av Hjelpemiddeldatabasen godtas bruk av informasjonskapsler (cookies) til statistikk og funksjonalitet. Ok, fjern denne beskjeden eller les om bruk av informasjonskapsler.

Du er her: Forside | Rammeavtale | Hygienehjelpemidler

Hjelpemiddeldatabasen viser alle typer produkter som kan være aktuelle hjelpemidler, uavhengig av om disse kan gis via det offentlige, eller om brukeren selv må dekke utgiftene. De fleste hjelpemidler som lånes ut fra NAV Hjelpemiddelsentral finner du via hovedinngang på forsiden merket 'Rammeavtaler'.

Les mer om Hjelpemiddeldatabasen her

Hygienehjelpemidler

Avtaleperiode: 01-04-2014 - 19-06-2018

Avtalene forlenges fra 31.03.2018 til og med 19.06.18.

Dusj-/toalettstoler, toaletter/tilsatser med innebygd dusj og lufttørker, toalettforhøyere, armstøtter, stellebord, badekar og støttestang.


Hurtigoversikt

Brukerne av hygienehjelpemidler er barn eller voksne med en funksjonsnedsettelse som har behov for tilrettelegging ved toalettbesøk, dusjing eller bading. Rammeavtalen inneholder både enkle og avanserte hjelpemidler som kan bidra til økt selvstendighet i disse situasjonene.

Produktene i rammeavtalen er fordelt på 46 poster.

Rammeavtalen har anbudsnr 13/5422 med unntak av:

  • post 13, 42 og 43 som har anbudsnr 14/5693
  • post 46 som har anbudsnr 13/7751
 

PosterÅben

PosterLuk

Post 1: Toalettstol med ben
Produktet i denne posten leveres som standard med sidebøyler/armlener, ryggstøtte, høyderegulerbare ben, bøtte/bekken med lokk og dekkplate til toalettsetet. Produktet skal tåle en brukervekt på minimum 120 kg.

Post 2: Toalettstol med hjul
Produktet i denne posten leveres som standard med sidebøyler/armlener, ryggstøtte, låsbare hjul, benstøtter, bøtte/bekken med lokk og dekkplate til toalettsetet. Høyderegulerbart. Produktet skal tåle en brukervekt på minimum 120 kg.

Post 3: Dusj- og toalettstol med hjul
Produktene i denne posten leveres som standard med sidebøyler/armlener, ryggstøtte, låsbare hjul, benstøtter og bøtte/bekken. Høyderegulerbart. Produktene skal tåle en brukervekt på minimum 120 kg og inntil 160 kg.

Post 4: Dusj- og toalettstol med hjul (høy brukervekt)
Produktene i denne posten leveres som standard med sidebøyler/armlener, ryggstøtte, låsbare hjul, benstøtter og bøtte/bekken. Høyderegulerbart. Produktene skal tåle en brukervekt på minimum 160 kg.

Post 5: Dusj- og toalettstol med hjul (tilt manuell)
Produktene i denne posten leveres som standard med manuell tilt, sidebøyler/armlener, ryggstøtte, hodestøtte, låsbare hjul, benstøtter og bøtte/bekken. Høyderegulerbart. Produktene skal tåle en brukervekt på minimum 120 kg.

Post 6: Dusj- og toalettstol med hjul (tilt elektrisk)
Produktene i denne posten leveres som standard med elektrisk tilt, sidebøyler/armlener, ryggstøtte, hodestøtte, låsbare hjul, benstøtter og bøtte/bekken. Høyderegulerbart. Produktene skal tåle en brukervekt på minimum 120 kg.

Post 7: Dusj- og toalettstol med hjul (høyderegulering/tilt elektrisk)
Produktene i denne posten leveres som standard med elektrisk tilt, elektrisk høyderegulering, sidebøyler/armlener, ryggstøtte, hodestøtte, låsbare hjul, benstøtter og bøtte/bekken. Produktene skal tåle en brukervekt på minimum 120 kg.

Post 8: Dusj- og toalettstol med drivhjul
Produktene i denne posten leveres som standard med sidebøyler/armlener, ryggstøtte, hodestøtte, drivhjul med brems, tippesikringer, benstøtter og bøtte/bekken. Produktene skal tåle en brukervekt på minimum 120 kg.

Post 9: Dusj- og toalettstol med hjul for barn
Produktene i denne posten leveres som standard med sidebøyler/armlener, ryggstøtte, hodestøtte, sele, regulering av seteenheten, låsbare hjul, benstøtter og bøtte/bekken. Høyderegulerbart.

Post 10: Dusj- og toalettstol med hjul for barn (tilt og skallsete)
Produktene i denne posten leveres som standard med ergonomisk utformet skallsete, hodestøtte, låsbare hjul, tilt, sele og bøtte/bekken. Høyderegulerbart. Polstring til sitteenhet er avtakbar.

Post 11: Dusjstol med ben
Produktet i denne posten leveres som standard med høyderegulerbare ben, ryggstøtte og sidebøyler/armlener. Produktet skal tåle en brukervekt på minimum 120 kg.

Post 12: Dusjkrakk med ben (rund)
Produktet i denne posten leveres som standard med et rundt sete og høyderegulerbare ben. Produktet skal tåle en brukervekt på minimum 120 kg.

Post 13: Dusjkrakk med ben (hjørne)
Produktet i denne posten leveres som standard med et sete som er egnet for plassering i hjørne og høyderegulerbare ben. Produktet skal tåle en brukervekt på minimum 120 kg.

Post 14: Dusjkrakk med ben (firkantet)
Produktet i denne posten leveres som standard med et firkantet sete og høyderegulerbare ben. Produktet skal tåle en brukervekt på minimum 120 kg.

Post 15: Dusjkrakk med armlene (firkantet)
Produktet i denne posten leveres som standard med et firkantet sete, sidebøyler/armlener og høyderegulerbare ben. Produktet skal tåle en brukervekt på minimum 120 kg.

Post 16: Badestol
Produktet i denne posten leveres som standard med sete, rygg med hodedel, brystbelte, hoftebelte og utskiftbare trekk. Det er mulig å regulere setehøyde og rygg med bruker plassert i stolen.

Post 17: Badekarsete
Produktet i denne posten leveres som standard med sete og rygg. Badekarsetet plasseres på kanten av badekaret. Produktet skal tåle en brukervekt på minimum 120 kg.

Post 18: Badekarsete (dreibart)
Produktet i denne posten leveres som standard med dreibart sete og rygg. Badekarsetet plasseres på kanten av badekaret. Produktet skal tåle brukervekt på minimum 120 kg.

Post 19: Badekarbrett
Produktet i denne posten leveres som standard med sete påmontert et enkelt støttehåndtak. Badekarbrettet plasseres på kanten av badekaret. Produktet skal tåle brukervekt på minimum 120 kg.

Post 20: Stellebord frittstående (høyderegulering manuell)
Produktet i denne posten leveres som standard med fellbare sidegrinder på begge langsider, manuell høyderegulering og hjul med brems. Produktet skal tåle en brukervekt på minimum 120 kg.

Post 21: Stellebord frittstående (høyderegulering elektrisk)
Produktet i denne posten leveres som standard med fellbare sidegrinder på begge langsider, elektrisk høyderegulering og hjul med brems. Produktet skal tåle en brukervekt på minimum 120 kg.

Post 22: Stellebord veggmontert (høyderegulering elektrisk)
Produktet i denne posten leveres som standard med fellbar sidegrind i front, elektrisk høyderegulering og hjul med brems. Produktet skal tåle en brukervekt på minimum 120 kg.

Post 23: Dusjvogn (høyderegulering manuell og tilt)
Produktet i denne posten leveres som standard med fellbare sidegrinder, hjul med brems, manuell høyderegulering, tilt, madrass med polstrede sidekanter, hodepute, avløp og avløpsslange. Produktet skal tåle en brukervekt på minimum 120 kg.

Post 24: Dusjvogn (høyderegulering elektrisk og tilt)
Produktet i denne posten leveres som standard med fellbare sidegrinder, hjul med brems, elektrisk høyderegulering, tilt, madrass med polstrede sidekanter, hodepute, avløp og avløpsslange. Produktet skal tåle en brukervekt på minimum 120 kg.

Post 25: Badekar (høyderegulering elektrisk)
Produktet i denne posten leveres som standard med tappearmatur med termostatregulering, hånddusj med feste, endepanel og frontpanel.

Post 26: Toalett unisex veggmontert (innebygd dusj og lufttørker)
Produktene i denne posten leveres som standard med innebygd dusj- og lufttørkefunksjon inkludert betjeningsmekanisme. Toalettsete med lokk medfølger også. Det er mulig å montere toalettet i forskjellige høyder, samt individuelle innstillinger av temperatur, spyl- og tørketid. Produktene skal tåle en brukervekt på minimum 120 kg.

Post 27: Toalett unisex gulvmontert (innebygd dusj og lufttørker)
Produktene i denne posten som standard leveres med innebygd dusj- og lufttørkefunksjon inkludert betjeningsmekanisme. Toalettsete med lokk medfølger også. Individuelle innstillinger av temperatur, spyl- og tørketid. Produktene skal tåle en brukervekt på minimum 120 kg.

Post 28: Toalettskål unisex for eksisterende innebygd sisterne (innebygd dusj og lufttørker)
Produktene i denne posten leveres som standard med innebygd dusj- og lufttørkefunksjon inkludert betjeningsmekanisme for eksisterende innebygd sisterne. Toalettsete med lokk medfølger også. Individuelle innstillinger av temperatur, spyl- og tørketid. Produktene skal tåle en brukervekt på minimum 120 kg.

Post 29: Toalettilsats med separat betjeningspanel (innebygd dusj og lufttørker)
Produktene i denne posten leveres som standard med innebygd dusj- og lufttørkefunksjon (separat betjening) og toalettsete med lokk. Individuelle innstillinger av temperatur, spyl- og tørketid. Produktene skal tåle en brukervekt på minimum 120 kg.

Post 30: Toalettilsats med helautomatisk betjening (innebygd dusj og lufttørker)
Produktene i denne posten leveres som standard med innebygd dusj- og lufttørkefunksjon (helautomatisk betjening) og toalettsete med lokk. Individuelle innstillinger av temperatur, spyl- og tørketid. Produktene skal tåle en brukervekt på minimum 120 kg.

Post 31: Toalettløfter for gulvmontert toalett (rettløft elektrisk)
Produktene i denne posten leveres som standard med toalettsete, armlener, betjeningsenhet og understell. Produktene skal tåle en brukervekt på minimum 120 kg.

Post 32: Toalettløfter for veggemontert toalett (rettløft elektrisk)
Produktene i denne posten leveres som standard med toalettsete, armlener, betjeningsenhet og understell. Produktene skal tåle en brukervekt på minimum 120 kg.

Post 33: Toalettløfter for gulvmontert toalett (skråløft elektrisk)
Produktene i denne posten leveres som standard med toalettsete, armlener, betjeningsenhet og understell. Produktene skal tåle en brukervekt på minimum 120 kg.

Post 34: Toalettløfter for veggemontert toalett (skråløft elektrisk)
Produktene i denne posten leveres med toalettsete, armlener, betjeningsenhet og understell. Produktene skal tåle en brukervekt på minimum 120 kg.

Post 35: Toalettløfter til toalettilsats for gulvmontert toalett (rettløft elektrisk)
Produktene i denne posten leveres som standard med toalettsete, armlener, betjeningsenhet og understell. Produktene skal tåle en brukervekt på minimum 120 kg.

Post 36: Toalettløfter til toalettilsats for veggmontert toalett (rettløft elektrisk)
Produktene i denne posten leveres som standard med toalettsete, armlener, betjeningsenhet og understell. Produktene skal tåle en brukervekt på minimum 120 kg.

Post 37: Toalettløfter til toalettilsats for gulvmontert toalett (skråløft elektrisk)
Produktene i denne posten leveres som standard med toalettsete, armlener, betjeningsenhet og understell. Produktene skal tåle en brukervekt på minimum 120 kg.

Post 38: Toalettløfter til toalettilsats for veggmontert toalett (skråløft elektrisk)
Produktene i denne posten leveres som standard med toalettsete, armlener, betjeningsenhet og understell. Produktene skal tåle en brukervekt på minimum 120 kg.

Post 39: Toalettløfter til gulvmontert toalett med innebygd dusj og lufttørker
Produktene i denne posten leveres som standard med toalettsete, armlener, betjeningsenhet og understell. Produktene skal tåle en brukervekt på minimum 120 kg.

Post 40: Toalettløfter til veggmontert toalett med innebygd dusj og lufttørker
Produktene i denne posten leveres som standard med toalettsete, armlener, betjeningsenhet og understell. Produktene skal tåle en brukervekt på minimum 120 kg.

Post 41: Toalettforhøyer med armlener (frittstående)
Produktet i denne posten leveres som standard med setering og lokk, sidebøyler/armlener og sprutskjerm. Høyderegulerbart. Produktet skal tåle en brukervekt på minimum 120 kg.

Post 42: Toalettforhøyer med armlener (fast)
Produktet i denne posten leveres som standard med setering og lokk, festeanordning til toalettet, samt avtakbare og oppfellbare armlener. Produktet skal tåle en brukervekt på minimum 120 kg.

Post 43: Toalettarmstøtter (montering på toalett)
Produktet i denne posten leveres som standard med festeanordning til toalett. Oppfellbar funksjon. Produktet skal tåle en brukervekt på minimum 120 kg.

Post 44: Toalettarmstøtter (veggmontering)
Produktet i denne posten leveres som standard med festeanordning til vegg. Oppfellbar funksjon. Produktet skal tåle en brukervekt på minimum 120 kg.

Post 45: Toalettarmstøtter med ben (montering på toalett)
Produktet i denne posten leveres som standard med oppfellbare eller utsvingbare toalettarmstøtter med støtteben. Produktet skal tåle en brukervekt på minimum 120 kg.

Post 46: Støttestang
Produktet i denne posten passer til minimum 240 cm takhøyde og kan festes til tak og gulv uten skruefeste.

LeverandøradresserÅben

LeverandøradresserLuk

Leverandører med produkter på denne rammeavtalen:

ETAC AS
Postboks 249
NO-1515 MOSS
Telefon: 81 56 94 69
http://www.etac.no

Funksjonsutstyr AS
Martin Linges vei 25
NO-0692 OSLO
Telefon: 23 38 00 00
http://www.Funksjonsutstyr.no

Hepro AS
Øvermoan 9
NO-8250 ROGNAN
Telefon: 75 69 47 00
http://www.hepro.no

Hjelpemiddelspesialisten AS
Rosenholmveien 22
NO-1252 Oslo
Telefon: 66 81 60 70
http://www.hm-spes.no

Invacare AS
Postboks 6230 Etterstad
NO-0603 OSLO
Telefon: 22 57 95 00
http://www.invacare.no

Karo Pharma AS
Normanngården
NO-2000 LILLESTRØM
Telefon: 22 32 07 00
http://www.karopharma.se

Medema Norge AS
Postboks 133
NO-1481 HAGAN
Telefon: 67 06 49 00
http://www.medema.no

Puls AS
Postboks 703 Krapfoss
NO-1509 Moss
Telefon: 22 30 05 00
http://www.puls-norge.no

Sunrise Medical AS
Delitoppen 3
NO-1540 VESTBY
Telefon: 66 96 38 00
http://www.sunrisemedical.no

Varodd Velferdsteknologi AS
P.b. 8343
NO-4676 KRISTIANSAND
Telefon: 38 14 48 00
http://www.varodd.no

ProduktkombinasjonerÅben

ProduktkombinasjonerLuk

Mulige løsningskombinasjoner for toalettløftere (post 35-40) og toalettilsatser (post 26-30). Celler markert i mørkegrått skal ikke kombineres. Celler markert i lysegrått passer ikke sammen.

Se produktkombinasjoner

TilbehørÅben

TilbehørLuk

Tilbehør er deler som endrer hovedproduktets funksjon. Tilbehør kan monteres i tillegg til, eller i stedet for en del som er påmontert i en standard utgave av hovedproduktet.

ReservedelerÅben

ReservedelerLuk

Reservedeler er deler som ikke endrer hovedproduktets funksjon, men som erstatter en utslitt eller ødelagt del på et produkt i standard utgave. De delene tilbehøret består av er også reservedeler.

TjenesterÅben

TjenesterLuk

Tjenester beskriver leverandøravtaler som utprøving, reparasjon utenfor garantitid, klargjøring for gjenbruk, frakt av produkt til bruker, sluttilpasning og opplæring av bruker.

Sist oppdatert 26.09.2016.

Les mer om tjenester

EndringskatalogÅben

EndringskatalogLuk

Endringskatalogen inneholder alle endringer som gjøres i rammeavtalen i løpet av avtaleperioden.

Sist oppdatert gjelder fra 23.03.18.

Se endringskatalog

ProduktinformasjonÅben

ProduktinformasjonLuk

Produktinformasjonen beskriver rammeavtalens innhold, avgrensninger, sikkerhetskrav og standarder, krav til rengjøring og merking av produktene som er med i den aktuelle rammeavtalen.

Les mer om produktinformasjon

BetingelserÅben

BetingelserLuk

Betingelsene beskriver blant annet rammeavtalens omfang, avtale om klargjøring av produkter for gjenbruk, samt andre administrative rutiner knyttet til rammeavtalen.

Les mer om betingelser


 
Relatert informasjon