Printer ikon
Ved bruk av Hjelpemiddeldatabasen godtas bruk av informasjonskapsler (cookies) til statistikk og funksjonalitet. Ok, fjern denne beskjeden eller les om bruk av informasjonskapsler.

Du er her: Forside | Nyhetsarkiv | Publisering av rammeavtaler i Hjelpemiddeldatabasen

Hjelpemiddeldatabasen viser alle typer produkter som kan være aktuelle hjelpemidler, uavhengig av om disse kan gis via det offentlige, eller om brukeren selv må dekke utgiftene. De fleste hjelpemidler som lånes ut fra NAV Hjelpemiddelsentral finner du via hovedinngang på forsiden merket 'Rammeavtaler'.

Les mer om Hjelpemiddeldatabasen her

Publisering av rammeavtaler i Hjelpemiddeldatabasen

11-04-2013 av utmeldt bruker

Fra høsten 2013 lages det ikke produkt- og prisoversikter på hjelpemiddelområdet. Rammeavtalene vil i stedet publiseres i Hjelpemiddeldatabasen.

Et historisk tilbakeblikk
Det har i over tjue år eksistert sentrale rammeavtaler på hjelpemiddelområdet. Stadig flere produktområder får egne rammeavtaler. I årenes løp har det vært naturlig å endre formen på hvordan disse rammeavtalene presenteres for samarbeidspartnere og brukere. Mange husker de rosa papirkatalogene som raskt ble et godt verktøy for formidlere av hjelpemidler. I 2011 kom de første produkt- og prisoversiktene som kun ble publisert på nav.no, og de trykte rosa katalogene forsvant som oppslagsverk etter hvert som det ble inngått nye rammeavtaler. NAV har nå valgt at fremtidige rammeavtaler på hjelpemiddelområdet kun skal presenteres i Hjelpemiddeldatabasen.

Hvordan finne rammeavtalene
Alle produkt- og prisoversikter som finnes på www.nav.no vil være tilgjengelig fram til 1.september 2013. Etter denne datoen vil disse fases ut til fordel for publisering i Hjelpemiddeldatabasen. Det vil fortsatt være en samleside på nav.no, men rammeavtalene som ikke lenger har produkt- og prisoversikter vil ha en lenke direkte til den aktuelle rammeavtalen i Hjelpemiddeldatabasen.

Om hjelpemiddeldatabasen
Hjelpemiddeldatabasen har eksistert som en produktdatabase på internett siden 2000. Her har leverandører både med og uten sentrale rammeavtaler kunnet presentere sine hjelpemidler med bilde og beskrivelse av produktene. Presentasjon av produkter med rammeavtale i Hjelpemiddeldatabasen vil komme både samarbeidspartnere og brukere til gode med bedre beskrivelser av produktene enn hva som er mulig i en produkt- og prisoversikt.

I Hjelpemiddeldatabasen vil produkter som har rammeavtale med NAV være tydelig merket med dette både med tekst og nav-logo. Informasjon om start- og sluttdato for rammeavtalen vil også vises på produktene. Etter hvert vil det bli et krav til leverandørene at det skal legges til bilde og bruksanvisning på alle produkter de får avtale på.

I prosessen mot nytt publiseringssted av rammeavtalene har det vært nødvendig å forbedre forsiden av Hjelpemiddeldatabasen. Målet med dette arbeidet har vært en oversiktlig og brukervennlig forside. Etter planen skal Hjelpemiddeldatabasen settes i drift 19.juni 2013 med nytt utseende og enklere søkefunksjoner på produkter med rammeavtaler.

Gå direkte til rammeavtalene her


 
Relatert informasjon